Huh?! Frunk staat te koop?

Uit voorzorg voor het geval de horecasluiting zou aanhouden of als we open gingen en de gasten weg zouden blijven zijn we in gesprek gegaan met een makelaar, een soort plan B. Ondanks de steun van de overheid en onze initiatieven in de sluitingsperiode was het toch een grote financiële aderlating voor ons restaurant. Gelukkig stond onze verhuurder voor ons klaar in de vorm van compassie en huurkorting, bedankt hiervoor!

Makelaar: Lars Kockelkoren

Privé redenen

Daarnaast zijn Marine en ik op zoek naar een koopwoning. Daarom zoeken we naar iemand die de woning boven de zaak wil huren, eventueel in combinatie met de exploitatie van het restaurant.

We blijven open

We zijn weer open en ik ben onze gasten erg dankbaar voor hun komst en ondersteuning. Het is fantastisch om zoveel bekende gezichten weer te zien en hun waardering te krijgen. Onze agenda is gelukkig goed gevuld in de weekeinden en op de andere dagen redelijk, zo gaan we deze periode toch nog goed doorkomen. Zodra de restricties worden opgeheven en we de zaak weer als vanouds kunnen vullen kunnen we ook weer vol gas vooruit.

Waarom dan toch te koop zetten?

Daar zijn verschillende redenen voor. De huur van het pand met bovenwoning betekent voor mij ook dat ik gelimiteerd ben in wat ik kan en wil investeren. Hoewel alles prima werkt zou ik toch graag voor een ingebouwde keuken gaan, deze volgende stap kan ik waarschijnlijk beter zetten op een locatie waarvan ik dan ook de eigenaar ben.

De prijs

Ik kan hier kort over zijn, het is een zeer scherpe prijs. Je hebt een instapklaar restaurant met een ruime woning die onderhouden zijn sinds wij hier zitten. Het design van de huisstijl was een hele investering die hier heel goed tot zijn recht is gekomen, wie Frunk ooit heeft bezocht zal dat kunnen beamen. De keuze die ik hiermee maak is niet voor de opbrengst maar voor de toekomst.

FRUNK als brand

Frunk, dat ben ik en ik ben Frunk zou ik kunnen zeggen. Deze naam is behoorlijk op de culinaire kaart gezet en of dit in de verkoop is inbegrepen is te bespreken. Dat ik zou aanblijven als chef bijvoorbeeld is een optie, uiteraard gaat dat in overleg. Voor de juiste investeerder / huurder / koper sta ik voor meerdere opties open. 

De volgende stap

Op de lange termijn zou ik het hele concept van Frunk naar een hoger level willen ontwikkelen. Hiervoor zou ik meer tijd in de keuken willen doorbrengen en minder neventaken op mij nemen. Veel kan ik hier nog niet over zeggen omdat het een heel vernieuwend model zal zijn, iets dat ik nog nergens ben tegengekomen. Wat ik hier wel over kan vertellen is dat het is gebaseerd op de skillsets van iedereen die betrokken zal zijn in het bedrijf. “Out of the box” zou je kunnen zeggen. De gasten zijn hier het laatste element die de formule compleet gaan maken. Pionieren dus! 

Gift cards

Blijven hun waarde behouden. Wanneer Frunk als naam blijft worden ze gewoon overgedragen. Komt er een nieuwe zaak dan kunnen ze ook meegenomen worden naar mijn volgende restaurant of ik kook bij jullie thuis. Hoe dan ook, het komt goed.

Ga je weg? Waarheen?

We blijven in de regio Zuid Limburg, het is hier immers fantastisch, we love it here!

Kortom

We zitten nog prima op onze plek maar staan open voor verandering. Onze dagelijkse werkzaamheden gaan gewoon verder en nieuwe gerechten, bieren, cocktails en wijnen staan allemaal op de agenda. De speciale events laten nog even op zich wachten maar die komen natuurlijk ook weer. 


Met vriendelijke groet,


Luuk Hoffman | Head Chef & eigenaar van FRUNK